Cuma, 10 Eylül 2010 | TÜRK ÇORAP DÜNYASI- TURKEY'S SOCK WORLD
Advertisement
ANA SAYFA arrow Haberler arrow En Son 
Pazaryeri "Al-Sat"
Category# Ads

Komple Tesis(2)
Gipe Makinası(2)
Çorap Makinası(1)

Ads in Marketplace:(5)
 
İŞ İLANLARI
ELEMAN ARAYANLAR
İŞ ARAYANLAR
İŞ İLANI EKLE
İş-Eleman İlanları
lonat elemanı
Deneyimli Planlamacı Aranmaktadır
LONATİ,400 USTASI......
SANGİACOMO VE LONATI 615 LERDE CALIŞACAK MAKINACILAR ARANIYOR.
ACİL MAKİNACILAR ARANMAKTADIR
3 vardiyaya makinacı
ön muasebe-planlama
LONATİ 615 VE 400 ÇALİŞACAK ARANIYOR
ÇİFT SİLİNDİR MATEC
KİLOTLU ÇORAP DİKİLİR
MÜŞTERİ TEMSİLCİSİYİM İŞ ARIYORUM
acill postabaşı
Bilgi Bankası
Online Üyeler
Şuanda 16 misafir bağlı
HEPSI |0-9 |A |B |C |D |E |F |G |H |I |J |K |L |M |N |O |P |Q |R |S |T |U |V |W |X |Y |Z

HABERLER Haberler En Son

Search by tag : profesyonellerine, hazırlanmaktadır, edilebilecektir, nlendirmektedir, aksesuarları, işbirliğinde


EREN ÇORAP, 2009'DA 1.5 MİLYON ÇİFT ÇORAP İHRAÇ ETTİ

Yazdır E-posta
Yazar editör   
Pazartesi, 01 Mart 2010

Yozgat'ta çorap üretimi yapan Eren Tekstil, krize rağmen Avrupa'ya satışlarını artırmayı başardı. 2008'de 1,1 milyon çift çorap ihraç eden firma, 2009 yılında ihracatını 400 bin çift artırarak 1,5 milyon çifte yükseltti.

Cihan Haber ajansına konuşan Eren Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Adem Cengiz, başarılarını, Avrupalıların tüketim tercihlerine göre üretim yapmalarına bağladı.  Organize Sanayi Bölgesinde 2004 yılında kurulan Eren Tekstil, yakaladığı başarı ile Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka ve İsviçre'nin yanı sıra Amerika ve İngiltere pazarına da girmeyi başardı. Ürettikleri çorabın 'kaliteli' ve 'sağlıklı' olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Adem Cengiz, bu sayede krize rağmen Avrupa'dan gelen taleplerin arttığını söyledi.

Eren Tekstil, dünyaca ünlü markalar için de çorap ve parmak çorap üretimi yapıyor. Harry Potter gibi lisanslı ürünlerin distribütörlüğünü üstlenmiş durumda ve Türkiye'deki satış haklarını da elinde tutuyor. Firmanın ihraç kalemleri arasında kayak çorapları da önemli yer tutuyor. "Hızla değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz." diyen Cengiz, dünyada son dönemde talebi artan antibakteriyel çorap üretimi de yaptıklarını ifade ederek, "Avrupalı artık klasik çoraptan daha çok kaliteli ve sağlıklı çorap tercih ediyor." şeklinde konuştu.

İhracattaki artıştan sonra fabrikalarında kapasite artırımına gittiklerini aktaran Adem Cengiz, şunları söyledi:

"Şu an 215 kişi istihdam ediyoruz. Eren Çorap olarak asıl hedefimiz aylık 4-5 milyon çift çorap üretmek. Çalışan sayımızı 400'e çıkararak Yozgat ekonomisine katkı sağlamak. Yozgat ekonomisine şu anda yıllık 5-6 milyon liralık ekonomik anlamda katkımız oluyor. Kapasite artırımı ile bu rakamı 10 milyon liraya çıkarmayı hedefliyoruz."

Yozgat'ın teşvik yasasından yararlanan bir il olmasına rağmen bu avantajını iyi kullanmadığını belirten Cengiz, yatırımcıların Yozgat'a gelmeye sıcak bakmadıklarını ve ekonomideki dengesizlikler yüzünden kararsız kaldıklarını da sözlerine ekledi. HABER: CİHAN


 
< Önceki   Sonraki >
Go to top of page Go to top of page
SPONSORLAR
Popüler Firmalar
ACİL DUYURULAR
www.turkcorap.com www.turkcorap.com
Barometre
2010'nun Eylül ayı nasıl geçiyor?
 
Referandumda oyunuz ne olacak?
 
İstatistikler
Üyeler: 3160
Haberler: 1078
Web Linkleri: 28
Ziyaretçiler: 4838215