Hoşgeldiniz ziyaretçi! [Kayıt Ol | Giriş yap

İtalyan çorap firması krizi nasıl aştı?

Haberler 1 Mart 2018

Avrupa’dan haberler yayınlayan www. euronews.com’da İtalya’daki küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerinin durumu hakkında bir haber çıktık. Ülkenin önemli sanayi şehirlerinden biri olan ve birçok çorap fabrikasına ev sahipliği yapan Mantova’da faaliyet gösteren bir çorap firmasının sahibiyle bir röportaj gerçekleştirildi. Calze BC, sektörde 2011’de başlayan krizden nasıl çıktığını anlatıyor. Haber şöyle:

İtalya’nın Mantova bölgesi, dünyada kadın çorabı üretimi ile tanınıyor. Bölge, çorap üretimi ve ihracatında dünya lideri. Calze BC yılda 10 milyon Euro ciro ve 80 çalışanıyla bölgenin en önemli çorap üreticilerinden biri. Calze’nin Başkanı, Massimo Bensi, 1959’da babası ve amcası tarafından kurulan şirketin krizden nasıl çıktığını anlatıyor:

“Bizim için en kötü zamanlar, 2011 ve 2012 yıllarında Avrupa ve dünya sistemini sarsan kriz oldu. Sanayi bölgesinde çoğu ihracat yapan şirketlerimiz finansal çöküş nedeniyle çok büyük güçlüklerle karşılaştı. Güç, teknik değerler ve dinamizm sayesinde bölge bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardı.”

Yine de herkes krizin etkilerinden kurtulmayı başaramadı. 2007’den günümüze, Mantova bölgesinde, sektör çalışanlarının sayısı yaklaşık 7 binden 10 bine düştü.

Birçok şirket kapısına kilit vurmak zorunda kalırken bazıları üretimlerini kısmen veya tamamen Doğu Avrupa’ya veya Sırbistan’a taşıdı.

Sırbistan’da işgücü ve elektrik maliyetleri gibi bazı masrafları daha ucuz. Bunun yanında Sırbistan, Rusya pazarına doğrudan satış yapılmasına imkan veriyor.

Massimo, krizin bir bakıma geride kaldığını ancak yine de İtalyan şirketlerin bürokrasi, kredi daralması ve Avrupa yasaları gibi faktörlerden dolayı yavaş bir iyileşme yaşadığın vurguluyor:

“Önümüzde engeller, kurallar var. Onlara nasıl ayak uyduracağımızı bilmiyoruz. İhtiyacınız olmayan kurallara uygun hareket etmeye çalışmak sorunu daha da içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. Gereksiz şeyler üzerinde vakit kaybetmek yerine, üretim, satış ve tüm ekonomik ve sosyal sistemin kazanç sağlayacağı noktalara odaklanmak gerek.”

Massimo’ya göre son bir buçuk yılda yatırımların tekrar artması, bölgede yeni bir döneme kapı açacak tazelenmiş bir dinamizmin işareti:

“Annem, babam ve amcalarımın başlattığı bir işi devam ettiriyorum. Herkes bana şirketin senin kanına işlemiş deyip duruyor. Okuldaki öğretmenlerden tutun arkadaşlarıma kadar herkes bana sadece çoraplarımı düşündüğümü, aklımı çorapla bozduğumu söylüyor. Umarım benden sonra şirketin başına geçecek evladım daha güçlü fikirler ve orijinal tekliflerle daha da ileriye gider. İnandığın yenilikçi bir projen varsa zirveye rahatlıkla tırmanabilirsin.”

Kaynak: http://tr.euronews.com/2018/02/28/italya-da-sanayi-sektorunun-durumu

  

sponsorlu bağlantılar

  • 2018'in en fazla ihracat yapan çorapçıları belli oldu

    Tarafından AÇIK 28 Haziran 2019 - 0 Yorumlar

    İHKİB’in evsahipliğinde gerçekleştirilen 2018 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninde geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracatlarla ödül almaya hak kazanan firmalara plaket verildi.Ödüller platin, altın,gümüş, bronz ve başarı olmak üzere beş kategoride verildi. Gecede 59’u platin, 182’si altın olmak üzere toplamda 2 bin 248 firmaya ödülleri verildi.

  • Pamuk ipliğine gelen zam hazır giyimcileri ve çorapçıları endişelendiriyor

    Tarafından AÇIK 2 Şubat 2021 - 0 Yorumlar

    Ocak 2021 itibariyle iplik piyasasında gündem hammadde tedariki ve artan fiyatlar. İç piyasada ipliğe çok ihtiyaç olduğu ve ihracatının kota ile engellenmesi gerektiği yönünde talepler dile getirilmeye başlandı. Bir diğer endişe ise pamuk ipliği fiyatlarının yükselmesi.

  • Tekstilcilerden iplik ithalatında ek verginin kaldırılması çağrısı

    Tarafından AÇIK 11 Kasım 2021 - 0 Yorumlar

    Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründeki 18 birlik ve dernek, hammadde fiyatlarındaki olağanüstü artışa işaret ederek pamuk ve pamuk ipliği ihracatına gözetim uygulanması; iplik ithalatında ise ek verginin kaldırılması çağrısı yaptı.

  • Türkiye'nin en büyük çorapçıları

    Tarafından AÇIK 7 Aralık 2017 - 0 Yorumlar

    İSO 1000 Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesine göre Türkiye’nin en büyük çorapçısı Penti Çorap San. ve Tic. A.Ş. 2016 rakamlarıyla üretimden kaynaklı net satışı 192 milyon TL olan Penti Türkiye’nin en büyük çorap üreticisidir. Çorap sanayinin Penti’den sonra gelen en büyük ikinci şirketi ise 179 milyon TL net satış rakamıyla Beks Çorap ve İç Giyim […]

  • MEMMİNGER – IRO yeni iş Ortağı HALO ile birlikte Örgü üretimi takip süreçlerini daha şeffaf ve daha verimli hale getiriyor

    Tarafından AÇIK 10 Mayıs 2022 - 0 Yorumlar

    Örgü makineleri üretim takip sistemleri ve süreç teknolojisi yönetimi alanında uzman olan Dornstetten merkezli MEMMINGER-IRO GmbH ile HALO firmasının işbirliğinin bu zor koşullarda ilk meyvelerini vermiş olmasından ve birlikte geliştirilen  inteos® NETWORKER çözümünün üstün kalitesinin pratikte kanıtlanmış olmasından büyük memnuniyet duyuyor.

    Socks Importers

    • Duyal Corap Ltd. Sti. 14 Eylül 2020
      Duyal Socks For more than 40 years.We have stock for...
    • Gertex USA Inc. 20 Şubat 2020
      For more than 60 years, Gertex has partnered with mass-market,...
    • Gina Hosiery Ltd. 20 Şubat 2020
      Gina Group is an industry-leading wholesale fashion apparel and accessories...
    • Shalom International Corporation 20 Şubat 2020
      Shalom International has been an importer and distributor of fashion...
    • E & E Hosiery, Inc. 20 Şubat 2020
      Established in 1994, by Elie Levy, E&E has completed a...

    Kategoriler